tiistai 18. maaliskuuta 2014

Suorastaan super siemenmysli

Joskus sitä voisi tarttua asioihin käytännön tasolla vähän nopeamminkin. Olin suunnitellut myslin tekoa jokusen vuoden, ehkä noin viisi, ja jo tänään sain vietyä asian toteutukseen asti. Kestihän koko hommassakin varmaan ainakin puoli tuntia. Voi minua ja ikuista suunnitteluani... Mutta jos harras suunnittelu korreloi onnistumisen kanssa, niin kuin tämän herkun kanssa taisi käydä, niin mikä jottei!

(Ohjeinspiraatio Kemikaalicocktailista)HERKKUAKIN HERKUMPI SIEMENMYSLI

5 dl kaurahiutaleita
kurpitsan-, auringonkukan-, seesamin- ja hampunsiemeniä
~ ½ dl oliiviöljyä
~ 1½ rkl hunajaa
kuivattua omenaa
mustaherukkajauhetta (mehunkeitosta jäänyt mäski kuivattu ja jauhettu)
(pari tl sokeria)
kanelia

Sekoita kaurahiutaleet ja siemenet. Sulata hunaja öljyyn, mutta älä anna seoksen kiehua. Sekoita kaurahiutaleet ja siemenet hunaja-öljyyn, levitä pellille ja paahda 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Sekoittele välillä ja tarkkaile, ettei pala! Valmista on, kun tuoksuu ja näyttää hyvältä. Sekoita loput ainekset paahdettuun myslipohjaan, syö ja ilostu!

Mysliin voi laittaa mitä vain mieleen sattuu juolahtamaan: kaurahiutaleita, öljyä ja makeutusta pohjaksi ja loppujen kanssa taivas on rajana. Luulen, että homma on kohdallani aina tyrehtynyt siihen, etten useimmiten omista pähkinöitä, vaan erittäin hyvin tuli pärjättyä ilmankin. Onneksi jääkaapissa on vielä mummon tekemään lappapuuroa, muuten voisi tuo myslisatsi humpsahtaa hetkessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti