lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kevättä rinnuksilla

(Pariin viikkoon en ole edes avannut koko Bloggeria, ja nytkö tänne pitäisi sitten keksiä jotain järkevää sanottavaa. Huh.)

Olen heilunut paikasta toiseen kuin mikäkin heinämies, ja pääsiäisen jälkeinen aika onkin kulunut lähinnä nukkuessa, lojuessa ja nukkuessa. Eilen heräsin horroksesta ja olenkin ollut mitä mainioimmalla mielellä. Aurinko paistaa, linnut laulavat (vielä kun tietäisi mitkä linnut), kukat kukkivat (vielä kun tietäisi mitkä kukat) ja elo on kaikin puolin jees, että mikäs tässä!

Osallistuin Facebookin arkihaasteeseen, summatkoon ne kuvat viime aikojen menot.


Kotopuolessa pääsiäislomilla auttelin serkkupoikaa (taas) remonttihommissa. Nuhjuinen, nokinen ja aikalailla epämääräinen pannuhuone/vessa/kodinhoitohuone on nykyään kuin mistäkin sisustuslehdestä!

Pelkästään puulla lämpiävässä huushollissa vieraillessa ei käsien nokeentumiseltakaan voine välttyä, vaan mukavahan se on välillä tulenkin kanssa puljata.


Vuohenpäällä perusarkeen kuuluu istuksia kodin rappusilla auringosta nauttien ja pyykkien kuivamista katsellen.


Eräs ehtoo kylään saapui miekkonen muassaan neljä kappaletta parkittuja pässin kiveksiä.


Aamupuuro on arkistakin arkisempi, tällä kertaa neljän viljan hiutaleita höystettynä mustikoilla ja tyrneillä, psylliumilla, hamppuproteiinijauheella ja pellavansiemenöljyllä.


Laidunkausi avattu! Olen muutamana päivänä nauttinut pihan antimista, ja ikkunalaudan lapsosetkin ovat jo sen verran suuria, että olen uskaltanut niitä vähän maistella. Miten ihanaa ja virkistävää syödä tuoretta ruokaa talven jälkeen, ah auvoa!

Nyt painun sinne minne kuulunkin, eli keittiöön, päiväseltään pitäisi kestiä entistä asuintoveria ja illalla saapuvat vierailulle vanhat koulukaverit. On hyvvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti