torstai 10. huhtikuuta 2014

Tuparihyvää

Kuten kaikissa kunnon kemuissa, oli meidänkin juhlien yksi ohjelmanumero syöminen. Ruokaa ei ollut mielestäni ihan riittävästi (en ole koskaan ollut järjestämässä noin suuria pirskeitä plus laskin sen varaan, että pari ruokahalustaan tunnettua toveria eivät saapuisi nälkäisinä), mutta jospa laatu korvasi kuitenkin määrän. Ainakin peräti äänestyksen kautta pöytään päätynyt porkkanakakku sai suuria kehuja, ja kehtaan olla samaa mieltä sen pikkunokareen perusteella, jonka ehdin itse maistaa. Kuvia en ehtinyt napsia pitopöydästä, mutta kylläpä työ tiiättä miltä porkkanakakku näyttää.

Alkuperäinen ohje on ilmeisesti Saara Törmän kirjasta Saa vaivata, minä löysin reseptin keittiönkaapistamme, ja sovellukseni meni jotakuinkin allaolevasti.

PORKKANAKAKKU

4 ½ dl porkkanaraastetta
3 ½ dl fariinisokeria (tai sokeria ja siirappia)
2 dl öljyä (laitoin pari isohkoa ruokalusikallista sulaa kookosöljyä)
1 ½ dl vettä
5 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
½ tl suolaa
1 ½ kanelia

Kuorrutus:

300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
mantelirouhetta

Sekoita sokeri, öljy ja vesi. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet ja lisää sokeriseokseen. Lisää porkkanaraaste. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa. (Meidän tehouunissamme pienehkölle pellille levitetty kakku ehti käväistä hätäisesti 15 minuuttia.) Sekoita kuorrutteen aineet yhteen (paitsi mantelirouhe) ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele mantelirouheella.

Porkkanakku maistuu parhaimmalle seuraavana päivänä, joten tein pohjan perjantaina ja kuorrutteen lauantaina. Alkuperäisessä ohjeessa kuorrutteeseen tuli vielä rasvaa, mutta en kokenut sitä välttämättömäksi. Ehkä saatoin lirauttaa hieman vettä kuorrutetta notkistamaan, mutta varmaksi en mene vannomaan. Kokeilemalla pääsee parhaaseen lopputulokseen. Herkkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti