tiistai 26. elokuuta 2014

Siksakista sekaisin

Kuten tunnettua, en juuri muoti-ilmiöiden aallonharjalla tapaa ratsastaa. Siksak-virkkaus lienee jo useimmille virkkureille so last season (tai ehkäpä vielä sitäkin edeltänyttä), mutta minä se vasta innostuin! Nyt olenkin tunkenut sitä vähän sinne sun tänne, kiitos Virkkasin-blogin yksinkertaisen ja ymmärrettävän ohjeen!

Kolmivärinen on tehty just eikä melkein aiemmin mainitulla Virkkasin-ohjeella ja siitä pitäisi tulla äidille joululahjaksi pieni pussukka (kyllä, olen nykyään ihminen, joka aloittaa joululahjojen teon elokuussa...), tummanvioletti panta on oma sovellus kuten myös vihreä-valkoinen (jotka tosin ovat jo ehkä vähän enemmän laineita kuin siksakkia).

Pussukan langat ovat Marks & Kattensin Flox-lankaa (kirsikka ja liila) ja tummin Novitan Swingiä jostain vuosien takaa (eli äidin kätköistä). Violetti panta on Gjestal Bris -lankaa, jossa on 50% villaa ja 50% soijaa. Ostin sitä joskus erikoislanka-hulluuspäissäni, vaikka väri ei minua olekaan, mutta eiköhän tuo lahjapaketeista paikkansa löydä.

Valko-vihreä taas on suomenlammasta ja 7 veljestä, vähän eriparia siis, vaan mikäpäs siinä. Tätä olen virkannut jotenkin näin (en muista enää paljonko ketjusilmukoita virkkasin ensimmäisellä kerroksella, mutta näppärämpi ne tästä varmasti osaa laskea): 3 kjs ja 1 p samaan, 1 p, 3 p yhteen, 2 p, 1 p + 1 kjs + 1 p alla olevaan kjs-lenkkiin, 2 p, 3 p yhteen, 1 p ja 2 p samaan.

Erityisesti tykkään tuosta kolmivärisestä, jotain tuollaista voisin itsellekin keksiä. Saisikohan sitä vaikka hameen aikaiseksi, olisi aikamoinen se.

- - -

Lisäys: Semmonen tuli siitä pannasta sitten!


3 kommenttia:

 1. Hei, metsästän lisää (myöskin alekorista ostamaani :) ) violettia (väri 132) Gjestal bris -lankaa. Jäikö sinulla ylimääräisiä keriä projektistasi?? Ostan pois, jos niitä löytyy! Terv. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ostin lankaa alunperinkin vain 2 kerää, joten luulen, että vaikka jotain jäljellä olisikin, niin tuskin pientä nyttyräistä enempää :/ Toivottavasti löydät tarvitsemasi!

   Poista
  2. Heippa! Löysinkin yhden kokonaisen kerän tuota violettia lankaa. Sävy 132, erä 231. Laita viestiä tilli.tillinen@ gmail piste com, jos haluat langan! :)

   Poista