sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Tofupurilaissunnuntai

Ja kylläpä olikin sekä nami että maiskis. Hirmu kauniilta atria ei näytä, kun kuvausajatus iski tajuntaan vasta muutaman suupalan haukattuani, mutta parempi tämäkin kuin ei mitään.


No mitä niihin purilaisiin sitten tuli?

Ensin tein hummusta suurin piirtein seuraavalla ohjeella:
1. Purkillinen (valutettuna 170g) valutettuja kikherneitä, noin puoli desiä tahinia sekä pari valkosipulinkynttä kohtasivat toisensa kulhon pohjalla (huom! älä heitä kikherneiden lientä pois, jos haluat lopuksi notkistaa hummusta).
2. Pian nämä saivat seurakseen ripauksen (0,5-1 tl) suolaa sekä yhden sitruunan mehun. 
3. Sitten olikin sauvasekoittimen vuoro. Kikherneet lentelivät keittiössämme sinne tänne, kunnes paikalla onneksi ollut ystävä vihjaisi, että ehkä kulhon päälle voisi heittää vaikka pyyhkeen enimpiä roiskeita estämään. Ja sehän toimi, tiedoksi vaan muillekin.
4. Sen jälkeen lisättiin öljyä (alkuperäinen ohje käski käyttämään oliiviöljyä, mutta kun se juuri pääsi loppumaan, oli tyydyttävä rypsi- sekä hamppuöljyyn), ehkä noin desin verran. Ihan millaisesta koostumuksesta itse tykkää. Notkistamista kikherneliemellä en kokenut tarpeelliseksi, mukavasti levittyvää tahna oli noinkin.
5. Ja valmis!

Sitten olikin enää jäljellä lohkoperunoiden ja -porkkanoiden uuniin valmistelu, kasvisten pilkkominen sekä tofun palasten paisto. Tofu oli valmiiksi marinoitua (itse tekemällä saisi varmasti vielä parempaa). Lohkoperunat ja -porkkanat maustoin suolan ja mustapippurin lisäksi timjamilla ja rosmariinilla. Muuten täytteet olivat aika peruskauraa, tomaattia, kurkkua, salaattia ja punasipulirenkaita.

Siinä se! Heleppua ko heinänteko!

Huh, vaikka maha on ihan täynnä, tulee nälkä tuota kuvaa katsoessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti