Kuva täältä |
Mausteinen kuhakeitto
1. Paloittele 300g kuhaa, mausta suolalla ja mustapippurilla, ja laita jääkaappiin maustumaan.
2. Hienonna yksi chili (tällä kertaa käytin kuivattua), 2-3 (tai 5) valkosipulinkynttä sekä yksi sipuli.
3. Viipaloi pala purjoa (korvasin edellisessä kohdassa nippusipulilla), 1-2 porkkanaa ja 5 perunaa (uusia pottuja laitoin toistakymmentä).
4. Paloittele yksi parsakaali (epähuomiossa olin laittanut ostoslistaan kukkakaalin, hyvin sopi sekin).
5. Kiehauta pilkotut chili, valkosipuli sekä sipuli öljyssä.
6. Lisää viipaloidut perunat ja porkkanat.
7. Lisää muutama (5-10) valkopippuri, noin litra vettä sekä halutessasi 1-1½ liemikuutiota. Keitä 12 minuuttia (uusia perunoita toki vähemmän).
8. Lisää kalanpalat sekä parsa-/kukkakaali. Kiehauta, ja anna hautua 5-10 minuuttia (kunnes kaikki on kypsää).
Huomenna haaveilen syöväni kesän perinneherkkua, nimittäin uusia perunoita voi-kananmuna-sipuli -kastikkeella, tilliä tietenkään unohtamatta. Tuossa äidiltä opitussa ohjeessa on minulle kaikki, mitä ensimmäiset (tai tässä tapauksessa melkein) uudet perunat kaverikseen kaipaavat. En malttaisi odottaa, onhan se harvoja jäljellä olevia tämän kesän ekoja kertoja!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti