sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mrrrttailua ja kesädippiTänään pieni kerhomme kokoontui jälleen, syanotypia eli sinikopio teemanamme. Kokemus oli kaikille uusi, mutta hauskoja juttuja saatiin aikaiseksi. Varmasti tuota tekniikkaa tulee kokeiltua uudemmankin kerran, nyt kun on joku haju sen suomista mahdollisuuksista.


Sain myös painettua itselleni kerhomme logon, kellarista löytynyt blankko kangaskassi kaipaa vielä pesua ja sitten minulla on ihan ehta kerhokassi. Ohimennen myös korjasin vyölaukkuni vetoketjun (en tosiaan ollut tajunnut miten simppeliä se on!) sekä jatkoin sitä aiemmin mainittua maton tekelettä.

Matto edistyy varsin hyvin, kuvio on vaan jo sen verran tuttu, että meinaan kyllästyä... Päätinkin yhden suuren maton sijaan tehdä kaksi pienempää, joten pääsen kokeilemaan myös toisenlaista ohjetta. Melody Griffithsin 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin on hyvin päässyt puolustamaan paikkaansa kirjahyllyssäni.

Loppuun voisin vielä jakaa (itselleni) uudenlaisen dippiohjeen (jo muutaman vuoden olen tykännyt tehdä ne itse), joka oli niin hyvää, että olisin voinut lusikoida sen naamaani ihan ilman sipsejäkin.

Kesädippi
paksua jogurttia/kermaviiliä
suolaa
mustapippuria
reippaasti tilliä
valkosipulia (tilli olkoon pääosassa, joten ei liioitella tässä sitten)
pikkaisen sokeria
omenaviinietikkaa

Kartanon tilli&kermaviili -sipsit ovat olleet herkkuani, mutta olen onnistunut kehittämään jonkun periaatteen noita valmiiksi maustettuja vastaan. Tällä dipillä päästiin sitten siitäkin vaivasta, kun herkumpaa oli tämä versio!

Nyt pitäisi pikku hiljaa ruveta puuhaamaan itseään nukkumahommiin. Perjantai-lauantainen ystävien vierailu sain tämän tädin aika väsyksiin, vaikka mainiota aikaa olikin. Vai vieläkö söisi jotain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti