torstai 28. helmikuuta 2013

Marttakerho!:ilua

Eilen oli taas aika pienen Marttakerhomme kokoontumisen. Tällä kertaa paikalla oli lähes ennätysmäärä osallistujia, kokonaista neljä henkilöä! Ilolla toivotimme joukkoomme myös uuden jäsenen.

Hieman ennen kerholaisten saapumista sain ahkeroitua loppuun jo ties kuinka kauan päättelyä vaille valmiina olleen tuubihuivin. Vaikka vähän virheitä työhön pääsi lipsahtamaan, olen tyytyväinen tulokseen (ja hiukkasen harmissani siitä, että se oli tilaustyö).

Lankana petroolin värinen 7 veljestä kaksinkertaisena, puikot taisivat olla vitosen pyöröt ja ohjeen nappasin täältä. En ollut ennen neulonut patenttia, se oli mukava ja helppo uusi tuttavuus (tosin pudonneiden silmukoiden metsästystä en oppinut/jaksanut silloin asiaa sen kummemmin rueta pohtimaan, työhön jäi siis pari reikää). Silmukoita oli 31. Pituutta en mitannut, mutta lankaa meni n. 450g.

Vähän kapeampi huivi olisi voinut olla, mutta tulipahan lämmin!


Alla uusimman kerholaisen taidonnäyte. Lanka oli sievää hopeanharmaata, kuva ei tee laisinkaan tuolle pikku liinalle oikeutta.


Yksi jäsen innostui myöskin purkkiaskartelemaan, ja hienohan siitä tuli! Materiaaleina tuossa on Historia-lehti, joka tuntuikin olevan tarkoitukseen sopivaa, ainakin paperilaatunsa puolesta, sekä jostain joskus löytämäni pinssin kuva.


Eräs paikallaolija ahkeroi korjaamalla laukkuni (suutari kun on, niin useimmiten kaikki nahkaan liittyvät työt siunaantuvat hänelle) sekä viihdyttämällä meitä muita tietovisakysymyksillä.

Minä puolestani tein loppuun myssyn, jonka olin edellisiltana aloittanut. Lanka on aivan ihanaa lampaanvilla-hahtuvaa (ehkä, sellaista helposti vetämällä katkeavaa kuitenkin), jonka olen Kauppahallin "lammaskaupasta" ostanut. Myssy ei ihan yllä korville eikä otsalle, vaan on enemmän sellainen takaraivon lämmitin. Ehkä joskus jatkan sitä reunasta, mutta näin lämpimillä säillä se menettelee noinkin. Söpöhän se on (mikä ei tosiaan tuosta kuvasta käy ilmi, plääh). Ohjeena, tai ehkä ennemminkin inspiraationa käytin tätä Käspaikasta löytyvää ohjetta.


Nyt työn alla on ensimmäinen palmikkoni!


Koska tuo eilen valmiiksi saatu pipo ei tosiaan korville asti yllä, ajattelin värkätä itselleni pannan kevätulkoiluja varten. Syksyllä niitä urakoin useammankin, kavereille ihan huvikseen vaan, mutta palmikkoon en silloin tullut tarttuneeksi. Muille palmikko-aloittelijoille tiedoksi hyvät ohjeet, jotka löytyvät mm. täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti