Tänään sitten tein leipää, jota olen suunnitellut tekeväni jo ties kuinka kauan. Helppoa ja kätevää oli sen valmistus, ja jälkikin oli melkoisen herkullista (hieman liian suolaista tosin).
Siemenleipä
Perusohje täältä, oma versioni tässä:
3 munaa
n. 4 rkl turkkilaista jogurttia
2 tl leivinjauhetta
yhteensä 2 dl hampun-, pellavan- ja auringonkukansiemeniä
yhteensä 2 dl hampun-, pellavan- ja auringonkukansiemeniä
yhteensä 1 dl vehnäleseitä ja ruisjauhoja
luraus oliiviöljyä
luraus oliiviöljyä
luraus vettä
1 tl (ruusu)suolaa
Ainekset puuhaarukalla kulhossa sekaisin, nuolijalla levitys pellille ja 200-asteiseen uuniin vajaaksi 20 minuutiksi.
Ja tältä lopputulos näytti:
Hyvää tuli, mutta kuten sanottua, vähän liian suolaista. Yleensä tuon ruususuolan kanssa saa ihan nähdä vaivaa liian suolaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi, mutta nyt jostain syystä se kävi leikiten. Mutta ainahan sitä pitää jotain parannettavaa jättää. Tätä leipää tulee varmasti tehtyä toistekin, niin vaivatonta tuon "leipominen" oli. Melkeinpä vähän liiankin vaivatonta, joutuukohan sitä tälle illalle vielä toistekin jonkinlaisiin keittiöpuuhiin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti