maanantai 4. maaliskuuta 2013

Haasteen leipä nro 1: Siemenleipä

Oikeastaan tämä on jo leipä numero kaksi, sillä eilen vieraisilla pyöräytin pitopöytään focaccian, mutta en nyt varsinaisesti sitä laskisi. Se kun on vanha tuttu, eikä varsinaisesti korvannut kaupan leipää. Teen focacciaa aika usein, tosin vaihtelevalla menestyksellä. Eilinen onnistui melko hyvin! Siihen tuli (määrät noin-mittoja) puolikas pala hiivaa, 3 desiä vettä, desi juustoraastetta, puoli teelusikkaa suolaa, n. puoli desiä öljyä ja n. 5 desiä vehnäjauhoja. Niin ja päälle tietysti öljyä, rosmariinia ja sormisuolaa. Paistettiin 200-225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tänään sitten tein leipää, jota olen suunnitellut tekeväni jo ties kuinka kauan. Helppoa ja kätevää oli sen valmistus, ja jälkikin oli melkoisen herkullista (hieman liian suolaista tosin).


Siemenleipä 
Perusohje täältä, oma versioni tässä:

3 munaa
n. 4 rkl turkkilaista jogurttia
2 tl leivinjauhetta
yhteensä 2 dl hampun-, pellavan- ja auringonkukansiemeniä
yhteensä 1 dl vehnäleseitä ja ruisjauhoja
luraus oliiviöljyä 
luraus vettä
1 tl (ruusu)suolaa

Ainekset puuhaarukalla kulhossa sekaisin, nuolijalla levitys pellille ja 200-asteiseen uuniin vajaaksi 20 minuutiksi. 


Ja tältä lopputulos näytti:





Hyvää tuli, mutta kuten sanottua, vähän liian suolaista. Yleensä tuon ruususuolan kanssa saa ihan nähdä vaivaa liian suolaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi, mutta nyt jostain syystä se kävi leikiten. Mutta ainahan sitä pitää jotain parannettavaa jättää. Tätä leipää tulee varmasti tehtyä toistekin, niin vaivatonta tuon "leipominen" oli. Melkeinpä vähän liiankin vaivatonta, joutuukohan sitä tälle illalle vielä toistekin jonkinlaisiin keittiöpuuhiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti