sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Leipähaaste

Aikaisemmin valittelin, etten osaa leipoa. No mitenpä muutenkaan sitä asioita oppisi, ellei harjoittelemalla? Tuossa aamupalalla sainkin kuningasajatuksen ja päätin haastaa itseni:  

maaliskuun ajan leivän ostolakko, eli toisin sanoen leivän leipomispakko!

Aion olla armollinen itselleni, että jos ei vaan kertakaikkisesti jaksa viitsi pysty, niin voi jonkun pussin kaupastakin hakea, mutta pyrkimys olisi pelkkään kotileipään. Ainakin aion tehdä perussämpylöitä sekä kenties jonkinlaista karppileipää, ehkäpä jonkun oikeankin leivän innostun kokeilemaan.

Joskus taloudessani oli leipäkone, ja se oli kyllä varsin mainio vekotin. Leivät tosin olivat sen verran pieniä, että melkeinpä päivässä hujahtivat. Energiankulutus siinä mietitytti, ja pitikin lainata sellainen sähkömittari, vaan jäipä sitten. Jos jollakin on asiasta tietoa, niin mielelläni kuulen!

Jonkinlainen yleiskone (onkohan se oikea nimitys?) olisi varmaan hyvä olla isompia taikinoita pyöritellessä, vaan ei näillä opiskelijan tuloilla kovasti semmoisia ostella, varsinkin kun haluaisi, että on sitten kerralla hyvä. Ehkä sitten isona.

Ps. Reseptejä ja vinkkejä otetaan vastaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti