perjantai 17. toukokuuta 2013

Käppäilyä muistojen polulla

Keskiviikkona postiluukusta pölähti jotain kaivattua ja kauan kadoksissa ollutta: minun ja ystäväni kirjevihko vuosituhannen taitteesta. Ensimmäinen kirje on päivätty 27.8.-99, eli yläasteen aloittamisen alkupäivinä varmaankin.

Vihko näyttää juuri niin tärkeältä kuin se meille olikin: sivuja on lisätty miten milläkin tavoin, kansi on uusittu ja siihen on kirjattu meille olennaisia asioita (kuten party all night - sleep all day).

Koko hökötys pysyy hädin tuskin kasassa, mutta ei ihmekään, sillä niin upeaa, suorastaan tajunnanräjäyttävää lyyristä neroutta vihko sisältää.Pääpaino jutuissa on täysin järjettömällä höpötyksellä, jotka ovat oikeastaan vain sanoja peräkkäin. On siellä jotain runoviritelmiäkin, sekä laulujen sanoja, jotka ovat sympaattisesti hyvinkin sinne päin. Siihen aikaanhan kun ei lyriikoita noin vain suit sait sukkelaan tarkistettu mistään.

Kirjevihkoon myös harjoiteltiin käsialaa, jota vaihdettiin vähän väliä. Myös erilaisia kirjoitustyylejä kokeiltiin, vanhan kunnon ks -> x -systeemin lisäksi kirjoitimme välillä myös kaikki ässät z-kirjaimina ja ärrät ja ännät väärinpäin.

Mutta oli siellä jotain muutakin!

Kuten filosofointia

Äiti makes silakoita mikrossa. Ehkä se on siinä että... hauki on karu eläin?! Apulanta rules kun ruotsin läksyt venaa... venaa vaan... On se saatana, ku ei saa ihminen edes nukkua. Onko Suomi vapaa maa?

poikajuttuja (harvemmin positiivisessa mielessä)

Voi ku ois niin siistii niin siistii jos sä saisit miehen. Vaan entä sit jos seki on vaan tavallinen mies? Eli haluu tytön, jolla on pieni perse, isot tissit ja osaa pitää päänsä kiinni... Sulta kun toi viimenen ei yleensä onnistu... :)
maantietoa

Australia on manner, Grönlanti on saari. Tyyni valtameri on keskus. Tosi pervoa.
paniikkia (kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta... eiku)


politiikkaa

Muista roolis: vannoutunut keskustalainen... Mut niin kai sä ootkin... (ei loukkaus... heh) Äiti tais osua lähemmäs oikeeta mun kohdalla ku se sano mua " vihreeksi vasemmistolaiseksi"... No en tiiä, enkä mä muutenkaan voi vielä äänestää, et kai vähä aikasta miettiä.
angstausta ja anarkiaa

Sokkarin kolmoskassalla oli ärsyttävä tapa venyttää sanojaan ja suhauttaa äshä.
Ystäväni oli kirjoittanut 10 vuotta myöhemmin -kirjeen, ja koska hän siinä asian niin hyvin ilmaisi, enpä voi muuta kuin lainata:
Oon nauranu niin kovasti, et tuli itku! :D Kauheeta angstia meillä on kyllä ollu... Seiskan syksy oli fuckin' fuckia ja sit alko keväällä runoilu. Pelottavasti huokuu läpi ne tunnelmat, mitä kokenu, vaikkei varsinaisesti muistakaan mitä...

Loppukaneetiksi ei voi sanoa kuin että
forevö mään!

2 kommenttia:

 1. Voi apua, samaa settiä on täälläkin väännetty aikoinaan! Melkein harmittaa nykyteinit, kun luultavasti purkavat maailmantuskan ja -ilon meseihin ja fb:iin,eikä siitä jää näin konkreettista todistetta vuosien päähän :)

  -masu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin tänään kanssa! Mulla on tallessa kaikki kirjevihot ja päiväkirjat, jopa taitaa jostain löytyä kasa epämääräisiä tunnilla kirjotettuja lappujakin... On niissä melkosta juttua juu! :D

   Poista