sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Lapsuusmakuja ja näpräystä

Olen intoutunut taas kokeilemaan jotain ihan uutta. Sekä ruokarintamalla että muutenkin, mutta täytetääs vatsat nyt ensin.

Ilmeisesti Ruokapirkka on nykyään Virallisen Keittokirjan asemassa keittiössäni, sillä tämäkin inspiraatio on sieltä kotoisin. Tein nimittäin pinaattilättyjä, joiden ohje löytyy tämän kuun numerosta. (Ohjetta en tietystikään orjallisesti noudattanut.)

Kylläpäs olikin tunteita herättävää ruokaa, kuin lapsuus lautasella! Muistan äitini tehneen (ainakin kerran, mutta ilmeisen mieleenpainuvasti) nokkoslättyjä, jotka olivat suurta suurta herkkuani. En muista tästä ateriasta sen enempää, mutta merkityksellinen sen on täytynyt olla kun kyseisen ruoan vielä muistan.

Näihinkin lättyihin (nimenomaan lättyihin, ei lettuihin) heitin sekaan vähän nokkosta, menneiden kunniaksi.

  
Pinaattilätyt

½ pussia pakastepinaattia (n. 75 g) tai saman verran tuoretta pinaattia
½ litraa maitoa
1 dl vehnäjauhoja
  1 dl grahamjauhoja
½ dl vehnäleseitä
kuivattua nokkosta
1 muna
½ tl suolaa

1. Sulata pakastepinaatti tai hienonna tuore. Sekoita ainekset ja annan turvota n. 20 minuuttia.
2. Paista kuumalla pannulla lättysiä, meidän liedellemme tuntui yrityksen ja erehdyksen jälkeen sopivan lämpötilaksi 5 (asteikolla 1-9).
3. Syö ja nauti!

Tänään olen ährännyt eräiden Aatokseksi, Aarniksi ja Auvoksi ristittyjen kaiffareiden kanssa, joista ehkä myöhemmin lisää. Sitä odotellessa on aika esitellä aikaisempien päivien ähräyksen tulokset.


En ole mikään pikkutarkan nyhräämisen suuri ystävä, mutta niin sitä vaan näperrettiin tuollaiset kasaan. Matskuina noissa on jo aiemmin esitellyt tuohipallot, suomenlampaan villasta tehty lanka sekä kuivatut pihlajan ja marja-aronian marjat. Tässähän alkaa kohta näyttää siltä, että saatanpa jopa saada kaiken ajoissa valmiiksi ensi viikon näyttöihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti