HEFU
5 dl hampunsiemeniä
1,5 l vettä
Murskaa siemenet tehosekoittimessa tai muulla sopivalla tavalla veden kanssa parissa erässä. Lisää nestettä vähitellen, esim. puoli litraa kerrallaan.
Siivilöi neste harson läpi kulhoon. Surauta siivilään jäänyt massa vielä toisenkin kerran tehosekoittimen läpi ja siivilöi. Voi toistaa useammankin kerran.
Puristele kaikki nesteet pois. Jäljelle jääneen hamppuokaran voi säästää ja käyttää vaikka sämpylöihin.
Kuumenna hamppumaitoa vesihauteessa n. 10 minuuttia, kunnes "juusto" eli hefu erottuu.
Kaada taasen siivilän ja harson läpi.
Anna valua painon alla sopivaksi katsomasi aika. Lopputuloksen kiinteys riippuu valutusajasta. (Valutin pari tuntia, se ei riittänyt vielä tofumaiseen kiinteyteen.)
Valmista! Kuulemma 5 desistä siemeniä voi saada jopa 250g hefua, minä onnistuin saamaan kokonaiset 165 grammaa...
Paloittelun jälkeen hefu pääsi lillumaan marinadiin, jossa oli öljyä, vettä, soijakastiketta, suolaa, sokeria, sitruunanmehua, mustapippuria, chiliä, paprikaa ja valkosipulia.
Aikamoinen homma tuollaisen pienen nykerön eteen, ja sitten vielä pitäisi keksiä mihin ihmeeseen sen kaiken heran ja okaran työntäisi! Toisaalta, vaikka hefun valmistus aikaa viekin, ei aktiivista tekemistä ole juurikaan vaan suurin osa ajasta kuluu valumisen odotteluun. Mielenkiinnolla odotan, miltä lopputulos maistuu.
Lisää tietoa hampusta/hefusta mm. täällä. Suosittelen tutustumaan!
Lisäys: Hyvää tuli! (Vaikka liesi päättikin heittäytyä hankalaksi kesken kokkailun... Toivottavasti ei hajonnut lopullisesti!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti