tiistai 21. tammikuuta 2014

Mutta ku mää haluan!

Tai pikemminkin alkaen siitä, mitä en halua. Kirpparikamojen hinnoittelu-urakkaa vältellessä sain valmiiksi tilaustyölapaset.

Kas näin. 3 ½ puikot, 7 veljestä, 44 silmukkaa, menekki 75 g ja Yhteishyvän aukkopeukalolapasen perusohje.

Nyt kun nuo ovat puikoilta pois, olisi varsin hyvä hetki tarttua lippulappusiin ja lumppuläjiin. Mutta ku mää tahon jottain ihan muuta!

Ainakin haluan tehdä (jopa ihan tarpeeseen tulevat) villahousut shortsi-mitassa, eli lompsanlämmittimen hameiden alla pidettäväksi. Myöskin Kupla-lapaset kiinnostaisivat kovasti (ken on lapasten tarpeessa, sanokoon hep).

Kuva ja ohje Sanna Vatasen Jämälangasta! -kirjasta
En ole tehnyt koskaan mitään useammasta kappaleesta, ja muutenkin noiden pöksyjen ohje taitaa olla haastavimmasta päästä vastaani tulleita. (Jo tässä vaiheessa, ennen yhdenkään silmukan luomista, haluan ihan näin julkisestikin kiittää asuintoveriani avusta.) Tavoitteena on kuitenkin saada nuo valmiiksi vielä tälle talvelle. (En kyllä jäisi henkeäni pidätellen odottelemaan.)

Simppelimpiäkin ohjeita on varmasti olemassa, joten jos sellaisesta satut tietämään niin linkkiä laatikkoon vaan, kiitos!

Tosin pipossakin olisi vielä vähän tekemistä, mutta niin vähän, ettei siitä riitä torstaiselle junamatkalle alkuunkaan. Ja eihän junassa mitään voi aloittaa, vaan homma täytyy olla hyvässä vauhdissa, jotta voi keskittyä myös maisemien ihailuun. Juu kyllä tässä nyt alkaa olla järkeä, että neulominen on prioriteettilistan kärjessä, eikös vaan. Ehtiihän nuo kirppishommat, sitten torstain vastaisena yönä vaikka.

(Tätäkö tämä tipaton ja tupakaton elämä nyt sitten on, ranteet paukkuen neulomista vaan, aamusta iltaan ja illasta yöhön? Rahaa tuskin ainakaan tulee säästymään, vaikka vielä olenkin välttynyt lankakauppa-asioinneilta. Tosin mielessä on käynyt eksän eksältä perittyjen bambusukkapuikkojen uusiminen, joista yksi on poikki ja yksi kiero. Mutta kaunis kiitos L perinnöstä, puikot ovat olleet varsin tarpeelliset!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti