keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Punajuurihoitoa

(Otsikon inspiraationa useampikin hammaslääkäri-aiheinen päivitys sosiaalisessa mediassa, nytkö just ne jonot purkautuivat ympäri Suomen?)

Kesästä asti jääkaapissa muhineet punajuuret alkoivat olla nyt-tai-ei-koskaan -pisteessä, joten päätin uusia punajuuripihvikokeiluni. (Lisäjännitystä elämään toi kokkailu vuokra-asuntoni keittiössä, jonka kaikki tasot ovat käsittelemätöntä puuta... Säikähdyksellä onneksi selvittiin!)

Tämänkertainen versio syntyi aika lailla näin:

PUNAJUURIPIHVIT uunissa

useampi (ehkä noin 6) pientä punajuurta (keitettynä)
4 isoa perunaa (keitettynä)
1 muna
suolaa
yrttimausteita
2 voileipäkeksiä (leivinpaperin ja kaulimen avulla murusteltuna)

Raasta kuoritut punajuuret, muhjaa potut. Lisää taikinaan muut ainekset (voileipäkeksit saivat luvan toimia korppujauhon asemesta ja aivan passasivat). Anna turvota esim. yhden lapasen peukalon neulomisen verran, tai ainakin vartti. Muotoile pihveiksi ja paista n. 200 asteessa 15-20 minuuttia.


Tuli melko mitäänsanomattomia näistä, vaan kyllä niitä nälkäänsä syö. Luulen, että perunaa tuli liikaa suhteessa punajuuriin. Keksiäkin olisi riittänyt vähempi, mutta pysyvätpähän koossa! Reippaammin maustein ensi kerralla, ja varmasti maistuu. Ja menevätpä ne nytkin kun ei niitä kilokaupalla tullut, vähän niin kuin hammaslääkärikäynninkin kestää, kun tietää että hetken päästä se on jo loittonevaa menneisyyttä. (No joo, pahoitteluni ontuvasta vertauksesta, mutta pitihän sitä joku aasinsilta alkuun askarrella!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti