perjantai 3. tammikuuta 2014

Tilaisuuden arvokkuuteen sopiva päähine

Kuten jo mainitsin, uuden vuoden vastaanotolla oli pukukoodina otsikon lause. Ideasta toteutukseen pääsin harvinaisen helposti, eli jotakuinkin seuraavasti.

Aluksi hankin aiemmin vilahtaneen läjän muovikukkia erään Facebook-ryhmän kautta.

Sitten virkkasin trikookuteesta pannan.

Trikookude oli materiaalina varsin oiva, kevyempi matsku ei varmaan olisi pysynyt yhtä lailla muodossaan kukkien kiinnittämisen jälkeen. Panta näytti aika kivalta ihan silleensäkin, täytynee tehdä tuollainen pelkkä-versio myös.

(Tein ketjusilmukkaa pään ympäri, palasin jonkin verran takaisin päin ja taas toiseen suuntaan ja päättelin.)

Seuraavaksi katselin kukkakasaa vähän tarkemmalla silmällä ja irrottelin ja jopa vähän ryhmittelinkin tarkoitukseen sopivan näköiset omiksi läjikseen.

Yläreunassa vilahtaa juhliin valikoitunut mekko väri-inspiraatiota antamassa. Kuvassa eivät näy kaikki käyttämäni kukat, eivätkä myöskään kaikki kuvassa näkyvät lopputulemaan päätyneet.

Sitten vain kuumaliimapistooli lämpenemään ja liimailemaan!

Olin ja olen edelleen varsin ylpeä ja iloinen saavutuksestani, siitä tuli melko lailla sellainen kuin halusinkin! Miten mahtava onkaan se tunne, kun visio ja lopputulos kohtaavat. En muuten katsonut noita kuvia vasta kun nyt, tehdessä luotin pääni sisäiseen kuvaan. Nyt haluan tehdä noita lisää, isompia, eri värisiä, suunnitellumpia, hillitympiä, kaikenlaisia!

Liimasin kukat keskeltä aloittaen, ja varsinkin aluksi tungin niitä vähän turhan taajaan, kun jossain vaiheessa sain pelätä sopivan materiaalin loppuvan kesken. Vaan ei, valikoitu määrä riitti juuri! Suunnitellakin olisi tietysti voinut, vaan pläh, mitä sitä suotta.


Ystävällisin terveisin, kuvankäsittelyn kiistaton mestari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti