perjantai 17. tammikuuta 2014

Tilli, Tilli lettuja paistaa

Eilen iltasella alkoi sokerihammastani kovin kolottaa. Avulias ajatus tuli mieleen nopeasti: "Pitäisiköhän viimein kokeilla niitä banaani-muna -lettusia, joista jokin aika sitten niin kovin kohkattiin?" Pikainen reseptien selailu osoitti kuitenkin, ettei yhdellä banaanilla kovin pitkälle pötkitä.

Onneksi banaaniletut-hakusana tuotti myös vähän monimutkaisemman tuloksen, nimittäin tämmöisen ohjeen.


BANAANILETUT (Blinien kokoisia lättyjä kuusi kappaletta)

1 banaani
2  munaa
2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl siirappia
(ropsaus auringonkukansiemeniä)

1. Hienonna banaani haarukalla. 2. Sekoita munat joukkoon ja sitten muut aineet. 3. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. 4. Paista ja syö.

Mielestäni banaanit ja mustikat sopivat yhteen oikein hyvin, joten en harmitellut hillon mentävää aukkoa kaapissani. Auringonkukansiemenet toivat lättyihin oman vivahteensa, jolle asuintoveri ei oikein lämmennyt, mutta minua se ei häirinnyt. Oli oikein maistuvaa ja ennen kaikkea helppo tekaista, taidan tehdä näitä toistekin!


Parempi paistella lätyt tulevaisuudessakin suosiolla blinipannulla (jota siis aivan tavallisen paistinpannun asemassa käytän - se on juuri sopiva yhden kananmunan paistoon), kuin yrittääkään niitä lapsuusmuistojen täydellisen pehmeänrapeita pitsireunaisia ohukkaita.

Säästyy paljolta, eritoten siltä suurelta pettymykseltä, kun ei niistä jostain ihmeen syystä tullutkaan samanlaisia kuin papan -90-luvulla mökin rannassa paistamista muurikkalätyistä (joidenka taikina oli tietysti mummon rakkaudella tekemää, ja jotka nautittiin koko pitkän päivän kestäneen järvessä pulikoinnin päättäneen saunan jälkeen tuoreiden mansikoiden kera).

2 kommenttia:

  1. Hei! En pysty lisäämään sinua lukemaan juttujani Umpirusetilla, koska sähköpostiosoitteesi ei ole täällä näkyvissä. Ilmoittaisitko sen minulle? Tarkoitan osoitetta, jolla kirjaudut bloggeriin. Laitan sinne sitten kutsun, jonka avulla voit lukea jatkossakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan juu! Osoitteeni on tilli.tillinen ja gmail. Toivottavasti viestini tavoittaa sinut tätä kautta, kun en Umpirusetille enää päässyt. Kiitos lisäämisestä :)

      Poista