perjantai 21. helmikuuta 2014

Appelsiinihulluus jatkuu

Mrrrttakerho kokoontui ystävänpäivän juhlinnan merkeissä sopivasti melkein viikko varsinaisen päivän jälkeen (vaan samapa se minä päivänä juhlii, kunha juhlii!) ja sitä varten täytyi toki leipoa.

Kuin kohtalon sanelemana törmäsin alkuviikosta limekekseihin, jotka yksinkertaisuudessaan kuulostivat juuri täydellisiltä. Ja appelsiineja kun hallustani löytyy näinä päivinä jatkuvasti, olivat aineksetkin nopeasti kasassa (alkuperäinen ohje oli sitruunoille, joten oletin limen vaihtamisen appelsiineihin onnistuvan yhtä lailla - hyvin oletettu).


APPELSIINIKEKSIT

125 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
1 appelsiinin kuori ja noin puolikkaan mehu (ja pikkuisen sitruunanmehua)
3 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit sekaisin, lisää muna, appelsiinin kuoret ja mehu. Sekoita toisessa astiassa kuivat ainekset keskenään. Sekoita kuivat aineet märkiin, nostele pellille palleroita ja paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Tein vähän liian isoja möykkyjä, joten levitessään ne takertuivat toisiinsa. Lopputuloksena siis aikamoinen läjä keksejä, joita voisi kutsua erityisiksi. Meillä päin kuitenkin ulkokuori on yhdentekevä ja sisin on se, mikä merkitsee - maultaan näistä palleroista tuli melkeinpä täydellisiä! Vain melkein siksi, että turhan varovainen olin paistoajan suhteen. Kekseistä tuli enemmän leivosmaisen pehmeitä, ensi kerralla pidän uunissa tovin kauemmin. Myös reseptin muuntelua tekisi mieli kokeilla, jos yrittäisi selvitä vähän niukemmalla voilla ja sokerilla ensi kerralla.

Näitä suosittelen lämpimästi, ovat helppoja kuin mitkä ja mausteeksi voi varmaan laittaa mitä vaan mikä sattuu omia makuhermoja juuri sillä hetkellä miellyttämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti