keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Ylämäki alamäki

Keittiön puolella on menty viime päivinä laidasta laitaan. Eilen onnistuin mainiosti peeämmässä twistaten (aineksina punasipulia, kaalta, perunaa, porkkanaa, lanttua, kikherneitä ja kermaa sekä ripaus melkein jokaisesta maustekaappini purkista - teko-ohjeena simppeli hauduta pannulla kypsäksi), viikonloppuna epäonnistuin surkeasti hernerouhelettuviritelmässäni, josta tuli lähinnä hernerouhe-munakokkelia.


HERNEROUHE-MIKÄLIE

Tee taikina suurin piirtein yllä olevalla ohjeella, kaada se kokonaisuudessaan pannulle (kun olet ensin turhaan yrittänyt saada aikaan koossa pysyviä lättyjä), kääntele ja vääntele kunnes tulos on kiinteää murua, asettele lautasille ja syö.

Sanoin kuvailemattomasta ulkonäöstään huolimatta sörsseli oli kuitenkin aivan maukasta syötävää, joten ehkä tätä ei ihan täydellisenä epäonnistumisena voi kuitenkaan pitää.


Onnistumisten osastolla jälleen banaanilättyjä, milloinkahan kyllästyn?

Nyt uunissa muhii marja-jogurttitorttu, jonka selviytymisen puolesta en löisi vetoa. Piirakka on ehtinyt kokea jo kaikenlaista: alun perin tarkoitukseen suunnitellut marjat olivat pilalla, jogurttikin jo parhaat päivänsä nähnyt ja sen lisäksi, että yhdistelin kahta ohjetta, päätin lisätä ihan tuosta noin vain uusia ainesosia. Jos en palaa kertomaan kuinka kävi, niin varoituksen sana: jogurttitorttu voi olla mainettaan haastavampi kokattava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti