keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Keltainen kausi

Ilmeisesti auringon puutteessa olen ryhtynyt syömään lähes yksinomaan keltaisia ruokia. Appelsiinien lisäksi nimittäin sain päähäni kokeilla lampaankääpä-lanttucurrya, aika lailla vain sillä logiikalla, että lanttu on keltaista, lampaankääpä on keltaista ja curry on keltaista, joten niiden on sovittava yhteen.

Reseptivihkoni uumenista löysin lampaankääpäcurryn ohjeen ja hetken etsinnän jälkeen vastaani tuli myös lanttucurryn resepti, ja näitä kahta soveltamalla päädyin tämän päiväiseen atriaani.LAMPAANKÄÄPÄ-LANTTUCURRY

pala lanttua
pari perunaa

- kuori, paloittele, höyrytä tai keitä lähes kypsäksi

(puna)sipulia
valkosipulia
lampaankääpiä
purjoa
tomaattisosetta
reilusti mausteita: jeeraa, currya, suolaa, mustapippuria, sokeria, chiliä, korianteria, inkivääriä
loraus soijakastiketta
kookoskermaa ja vettä tai kookosmaitoa

- hauduttele pannulla lanttujen ja perunoiden kanssa n. 20-30 minuuttia

Lisäksi keitin ohraa. Jätin lantun ja perunan alun pitäen vähän turhan raaoiksi, joten hauduttelin soosia pienellä lämmöllä lähemmäs 40 minuuttia.

Maistui! Lampaankääpä on mainio ruokasieni, jota löysin hyvän pinon viime syksynä. Jostain syystä sitä kuitenkin tuli kokattua ensi kertaa vasta nyt, mutta jospa tästä kokemuksesta innostuneena yrittäisin uudemman kerran jo piakkoin.

Keltaisiin asioihin omalta osaltaan liittyy myös tuo Pumpkin Jam-blogi (nyt leikitään, että kurpitsat ovat enemmän keltaisia kuin oransseja siis), jonka löysin curry-ohjetta etsiessäni. Inspiraatio-osastolle menee koko höskä, mutta erityismainintana syntisen makealta kuulostava banoffee ja makea pizza eli pizza gino. Kauhea kokkauskärpänen puri, taidan kantaa kaikki kamani uuden asunnon keittiöön, sillä siellä taidan enimmäkseen tulevaisuudessa viihtyäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti