tiistai 18. helmikuuta 2014

Herkuttelua

Kuva täältä
Olen vieläkin ihan pöllämystynyt, niin onnistunut pieni retkeni oli. Entiset tuttavat muuttuivat nykyisiksi ystäviksi, sushi-neitsyys meni ja kotiinviemisiksi sain vadelmanlehtien ja kauniin tunikan lisäksi roppakaupalla iloa, onnea ja kiitollisuutta - miten olenkin onnistunut löytämään elämääni niin upeita ihmisiä!

36 tunnissa ehti lopulta paljon ja juuri riittävästi: tapasin kaikki kaupungissa olleet tärkeät, söin useampaakin ennen kokematonta ruokaa (jo aiemmin mainitun sushin lisäksi sain maistella mm. itse tehtyyn mantelimaitoon keitettyä chaita sekä yllättävän sitruunaista hapatettua jyväjuomaa - molempia on kokeiltava), kävin kahdessa Ravintolapäivän ravintolassa (ruokaa reissulla riitti), nauroin, hymyilin ja hymistelin sydämeni kyllyydestä.

Erityisesti tykkäsin sushi-illallisesta, joka nautittiin rennosti keittiössä seisten leikkuulaudan toimiessa tarjoilualustana. Paikkansa kauniilla pöytäkattauksillakin, mutta on vapaamuotoinen rääppiminenkin joskus aivan yhtä hyvä, ellei parempikin.


Nyt kotona olen lähinnä katsonut My Mad Fat Diarya ja syönyt appelsiineja. Lähdin talveen vähän sellaisin ajatuksin, että syödään (kotimaisen) sesongin mukaan ja pureskellaan pääasiassa porkkanaa, perunaa ja muuta juuresta. Ylevä ja kaunis ajatus, mutta vähän ikävä toteutettava, tietyn pisteen jälkeen.

Viikonlopun syömingit sen toivat selkeästi ilmi: kuinka hyvältä voikaan ihan tavallinen paprika maistua! Siispä, koska olen sen arvoinen, olen antanut itseni vähän hullutella kauppareissuilla ja mukaan on tarttunut useampi kilo appelsiineja (69 senttiä kilo!), pari avokadoa sekä jopa muutama päärynä (en ole tainnut koskaan ennen ostaa päärynöitä). Tuoreet, mehukkaat hedelmät maistuvat ja tuntuvat niin hyviltä!


Jospa tästä herkuttelusta saisi energiaa pakkauslaatikoiden täyttämiseen, muuttoon on enää alle kaksi viikkoa! Jännittävää, taas vaihtuu sivu ja uusi luku alkaa. Mutta eipäs nyt kiirehditä asioiden edelle, vajaaseen kahteen viikkoon mahtuu monenlaista, tai ainakin kilo appelsiineja.

2 kommenttia: